home
doelstelling
werkwijze
achtergrond
trainingen
coaching
parabole

Uit de kunst: theater is een bron van waardevolle know-how

Theater is, net als de ruimtevaart, bron van relevante inzichten die in andere werkvelden met winst toegepast kunnen worden. Het heeft sinds eeuwen de wetmatigheden van menselijk gedrag onderzocht en in dit opzicht praktijkgerichte wetenschap en uiterst effectieve werkvormen ontwikkeld. Thomas de Neve, oprichter van Parabole, heeft als acteur en regisseur in binnen- en buitenland gewerkt.

Als acteur leer je letterlijk een ander mens te worden. Je wordt flexibel in denken, voelen en handelen - zonder je eigen identiteit te verliezen. Integendeel: door iedere rol raak je vooroordelen over jezelf kwijt, ontdek je disfunctionele gewoontes en ontvouw je doelgericht een tot nog toe onbekend gedeelte van jouw persoonlijkheid.

De functie van toneelregisseur vereist naast mensenkennis vaardigheden die ook voor het bedrijfsleven van belang zijn. Hij moet vanuit een persoonlijke visie mensen zo leiding kunnen geven dat een ieder persoonlijk zijn/haar grenzen verlegt en in hecht teamverband op een harde deadline top-prestaties levert.
In bedrijfskundige termen: je gaat mensen zo begeleiden dat ze een vereist rolgedrag met een maximum aan persoonlijke inbreng briljant uit gaan voeren.

Thomas de Neve vertaalt dit weten sinds meer dan 30 jaar in trainingen en in coachingsessies voor verschillende bedrijven, overheidsinstanties en non-profit organisaties.